Vores historie

Da Fritz Sennheiser grundlagde virksomheden i 1945, startede han et firma, der i dag ville blive kaldt en "opstartsvirksomhed" eller "start-up". Selv om virksomheden måske ikke fik sin spæde begyndelse i en garage, minder historien alligevel om den klassiske opstartsfortælling, og foretagendet havde da også først til huse på en gård i nærheden af Hannover. Fritz Sennheiser anede snart gode forretningsmuligheder ved at bruge den viden og de færdigheder, som han havde opbygget under sin tidligere videnskabelige karriere, til at efterkomme en stor efterspørgsel på måleinstrumenter og mikrofoner.

Dette var bare begyndelsen på en historie, der byder på både innovationer og en evig jagt på nye ideer. Og historien fortsætter den dag i dag: Når du besøger vores hovedkvarter for at deltage i lyttesessioner, produktkonsultationer eller en fabriksrundvisning, kan du stadig mærke samme passion og opleve det utrættelige arbejde for at gøre nye opdagelser og opretholde en fremragende standard.

1945-1982: Professor Fritz Sennheiser grundlægger virksomheden.

Fritz Sennheiser grundlagde Laboratorium Wennebostel ("Labor W" eller lab. W) i juni 1945. I begyndelsen producerede den unge virksomhed måleinstrumenter og solgte dem til Siemens. Og gården, hvor det hele startede, er stadig en del af vores virksomhed. Virksomheden fik det nye navn Sennheiser electronic i 1958, og i 1996 fik den det juridiske navn Sennheiser electronic GmbH & Co. KG.

I 1945 bad Siemens laboratoriet om at ombygge en mikrofon fra en østrigsk leverandør, og denne blev lanceret under navnet MD 1 i 1946. Samme år begyndte Sennheiser at udvikle sin egen mikrofon, og MD 2 stødte til virksomhedens sortiment i 1947.

MD 82, som var den første shotgun-mikrofon, blev fremstillet i 1956. I starten af 1960'erne begyndte Sennheiser at forske og udvikle i kondensatormikrofon-teknologi, en teknologi der fandt yderligere anvendelsesområder inden for lydoptagelse til film og i TV-studier.

I 1957 introducerede Labor W et trådløst mikrofonsystem til professionel tv-brug, udviklet i samarbejde med NDR. Det trådløse mikrofonsystem blev fra 1958 markedsført sammen med Telefunken som "Microport".

I 1960 introducerede Sennheiser den dynamiske mikrofon MD 421, der stadig fremstilles og sælges i dag.

I 1968 lancerede Sennheiser HD 414, som var verdens første open-back-hovedtelefoner, og den dag i dag er de mest sælgende hovedtelefoner i fuld størrelse nogensinde. Vidste du, at vi faktisk stadig har reservekabler og de ikoniske gule ørepuder på lager?

1971: MD 441 kommer på markedet, og denne model er siden hen blevet en sand mikrofonklassiker.

Lyden blev rumlig i 1974: Headset-mikrofonen MKE 2002 gør det muligt at optage binaural lyd i henhold til "mannequinhoved"-princippet.

I slutningen af 1970'erne bidrager den første Microport-modtager med flere kanaler og udviklingen af et kompandersystem til en afgørende forbedring i trådløs mikrofonteknologi.

1982-2012: Virksomheden bliver international under prof. Jörg Sennheiser

I 1982 lod prof. Fritz Sennheiser sin søn prof. Jörg Sennheiser overtage ledelsen af virksomheden.

I 1988 begyndte familievirksomheden at se ud over landets grænser med grundlæggelsen af det første salgsdatterselskab i Frankrig, Sennheiser France. Hen ad vejen åbnedes flere underafdelinger, og i dag har vi 21 afdelinger verden over.

1988: HD 25-hovedtelefonerne kommer på markedet. Disse hovedtelefoner blev oprindeligt udviklet til professionel monitorering, men blev også brugt som førsteklasses flyhovedtelefoner om bord på Concorden, inden de erobrede DJ-båse verden over. I 2013 fejrede vi HD 25-hovedtelefonerne 25 års jubilæum ved at se tilbage på og hylde disse legendariske hovedtelefoners historie.

Sennheiser overtog studiemikrofonproducenten Georg Neumann med base i Berlin i 1991 og integrerede dennes mikrofonfremstilling på Sennheisers egen fabrik i Wennebostel.

I 1991 blev de elektrostatiske hovedtelefoner Orpheus en del af virksomhedens produktsortiment. Denne model i begrænset udgave blev i flere årtier anset for at være verdens bedste hovedtelefoner. I 2015 præsenterede Sennheiser HE 1 som arvtageren efter de legendariske Orpheus.

1998: Evolution-mikrofonserien blev lanceret efterfulgt af den trådløse evolution-mikrofon i 1999. Den dag i dag bruger mange af verdens største stjerner vores evolution-mikrofoner. De har været en enorm succes, og i 2018 kunne vi fejre "20 år med evolution".

I 2000 blev MKH 800 den første kondensatormikrofon til studiebrug, der kunne dække hele frekvensområdet for de nye digitale lydformater med blot et enkelt transducersystem.

2005: Sennheiser opkøbte højttalerproducenten Klein + Hummel.

Grundlæggerens barnebarn Daniel Sennheiser begyndte i virksomheden i 2008. I 2010 fik han følge af sin bror dr. Andreas Sennheiser. Begge er aktionærer i virksomheden.

2009: Sennheiser præsenterede HD 800, en ny referencehovedtelefon i luksusklassen.

Digital 9000-radiomikrofonsystemet blev introduceret i 2012. Dette er det eneste digitale, trådløse UHF-mikrofonsystem i verden, der kan fungere uden datareduktion.

Den første model i MOMENTUM-hovedtelefonserien blev lanceret i 2012. Flere produkter med ledning samt trådløse produkter kom på markedet.

Siden 2013: Dobbelt ledelse i form af dr. Andreas Sennheiser og Daniel Sennheiser

I 2013 blev dr. Andreas og Daniel Sennheiser administrerende direktører for Sennheiser electronic GmbH & Co. KG. De leder virksomheden som meddirektører med lige rettigheder i et ledelsespartnerskab uden opdeling af ansvar. Fra 1996 var Prof. Dr. Jörg Sennheiser formand for Sennheisers bestyrelse, en position han videregav i 2015.

I 2014 grundlagde Sennheiser det nye datterselskab "Sennheiser Streaming Technology GmbH (SST)", som udvikler streamingløsninger til software og hardware.

I 2016 præsenterede virksomheden sit AMBEO 3D-lydteknologiprogram, og AMBEO VR-mikrofonen kom på markedet samme år. AMBEO SMART-HEADSETTET, som er det første AMBEO-produkt til forbrugermarkedet, blev annonceret i 2017. I 2019 blev AMBEO Soundbar lanceret. Dette er et produkt, der lader brugeren opleve en rumlig lyd i 5.1.4- format. Læs mere om AMBEO her.

I 2017 introducerede Sennheiser TeamConnect Ceiling, en loftsmikrofon til mødelokaler, der automatisk optager talerne i et lokale ved hjælp af dynamisk stråleformningsteknologi.

Den trådløse mikrofonserie Digital 6000 blev lanceret i 2017.

2019: Sennheiser erhvervede sig en majoritetspost i Dear Reality, et firma, der specialiserer sig i rumlige lydalgoritmer og VR/AR-lydsoftware.

Besøg os i vores hovedkvarter

Besøg os i vores hovedkvarter

Du er altid velkommen, hvis du skulle få lyst til at besøge vores hovedkvarter. I vores flagship store tilbyder vi lyttesessioner for vores produkter, som f.eks. den legendariske HE 1, samt produktvejledning. Derudover kan du booke en fabriksrundvisning, så du selv kan opleve vores historie og innovative ånd.
Mere