Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos> Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos _ ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ AMBEO3D _ _ _ close

AMBEO for Binaural

Hør om de mest effektive metoder til at indspille binaural lyd til nem, bærbar gengivelse i hovedtelefoner.

AMBEO for Binaural er en fantastisk metode til at skabe letproduceret 3D audio til hovedtelefoner. Aldrig før i konsumelektronikkens historie har der været så mange hovedtelefoner i brug – de er simpelt hen overalt. AMBEO for Binaural er baseret på indspilninger med dummyhead-mikrofoner. AMBEO for Binaural er indspillet ved hjælp af et dummyhead, en gammel teknik som er fornyet med brug af nye procesteknologier, der muliggør helt nye workflows i binaural mixing og giver mulighed for at udvide lydbilledet med rumligt placerede spotmikrofoner.

Indspilning af AMBEO for Binaural

En rigtig god metode til at opfange det komplette lydbillede er at anvende et Neumann KU 100 dummyhead. Fordi dette dummyhead har en neutral hovedfacon og er udstyret med to kvalitetsmikrofoner i "ørerne", indspiller det lyden, som om du lyttede med dine egne ører. Det betyder, at al den information, dine ører bruger til at bestemme, hvor lyden kommer fra, også vil være til stede i KU 100-indspilningen. Afhængigt af lydkildens placering, vil dine ører – og KU 100 – høre:

  • … lyden ramme ørerne på forskellige tidspunkter (det ene øre før det andet).
  • … Lyden ramme ørerne med forskellige niveauer (det ene øre kraftigere end det andet).
  • … forskellige resonanser i det ydre øre.

Denne akustiske information hjælper dig med at lokalisere lyd i et 3D-rum. KU 100 bevarer denne information fuldstændigt og indspiller dermed et imponerende akustisk billede af den fysiske scene.

Mange lydteknikere vil gerne ændre på lyden af en indspilning. Måske kunne saxofonsoloen bruge lidt mere liv? Måske er den lidt for langt væk fra lyttepositionen? Måske trænger sangerens stemme ikke tilstrækkeligt igennem i forhold til bandet? Cellosektionen lyder lidt råt? Det er her, spotmikrofonerne kommer i spil – fuldstændig som ved en stereoindspilning. Disse mikrofoner giver dig frihed til at forme og optimere hele lydbilledet. I det næste afsnit vil vi forklare, hvordan du kan processere audiosporene fra spotmikrofonerne i din DAW, så de matcher rumligheden i din KU 100-indspilning.

Klik her for at se mere om dummyheads.

 

Træning med Neumann KU100

Træning med Neumann KU100

Phonomatik Lab, en anerkendt undervisningsorganisation, er gået sammen med Sennheiser for at levere unikke workshops dette forår i Sydfrankrig. Mere

Kontakt os nu på [email protected], for at se mere om betingelserne for registrering.

AMBEO mix til Binaural

Når du mixer AMBEO for Binaural, er målet at skabe så meget ud-af-hovedet lokalisering som muligt (dvs. lyden skal opfattes, som om den kommer fra en kilde uden for hovedet) uden at ødelægge den samlede balance i indspilningen. En fordel ved KU 100 er den meget behagelige balance, og spotmikrofonerne vil tilføje den fleksibilitet, der kræves i mange moderne produktioner.

For at gøre de indspillede spor fra spotmikrofonerne "klar" til binaural på din DAW skal du bruge et binauralt panning-plugin. Se de to anbefalede plug-ins nedenfor:

http://www.noisemakers.fr/binauralizer/

Indsæt det binaurale panning-plugin på hvert spotmikrofonspor. For at matche spotmikrofonerne til KU 100 dummyhead'et er det vigtigt at være opmærksom på delaytiderne: Spotmikrofonerne skal forsinkes netop så længe, som det tager for lyden at nå KU 100. Delaytiden kan bestemmes ved at indspille et klap eller klik ved siden af hvert instrument (-gruppe) og se den tidsmæssige afstand i din DAW.

Levering af AMBEO for Binaural

Af alle AMBEO-formater er AMBEO for Binaural det letteste at levere. I bund og grund er det stereodata, som let kan streames, downloades eller distribueres på CD. Husk blot klart at markere mixet "For headphones only".

Production: Spoon spoonprod.com / PhonomatikLab phonomatiklab.com
Music & Lyrics: Siân Pottok – String arrangements: Dima Tsypkin & Siân Pottok
Siân Pottok: Guitar & Vocals
Dima Tsypkin: Cello 1 – Guillaume Latil: Cello 2 – Zacharie Abraham: Double Bass
Marie Jouis: Violin – Satryo Abyiobim Yudomartono: Viola – Lucas Saint-Cricq: Chimes
Recorded at studio Azulejos, Paris / March 2014
Shot with the Blackmagic Cinema Camera (Prores Film)

Eksperthistorier - Binaural

Radio France

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner daglige lyttere.

Aziz Berk Erten

Aziz Berk Erten er en lydtekniker fra Istanbul, der har specialiseret sig i både live- og studiearbejde. Han har indspillet, mixet og turneret med adskillige tyrkiske topkunstnere.

Phonomatik Lab

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse, bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Gareth Fry

er en prisvindende lyddesigner, hvis arbejder inkluderer Harry Potter and the Cursed Child, The Encounter og åbningsceremonien ved de Olympiske Lege i 2012. Han har også skabt binaurale og ambisoniske udstillinger og VR-oplevelser for forskellige udstillinger og kampagner.

Pascal Rueff

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker. I de seneste 15 år har han beskæftiget sig med alle aspekter af binaural produktion. Han har produceret adskillige serier om 2. Verdenskrig, Rimbauds Illuminationer og Chernobyl i samarbejde med videnskabsmænd, kunstnere og teknikere.

Paulo Castanheiro

Paulo Castanheiro is a sound designer at Media Capital Radios in Portugal, a podcasts producer responsible for the audio contents at iNOVA Media Lab and an applied research lab at NOVA University of Lisbon.

Vælg dit Blueprint

AMBEO til højttalere

Sennheisers eksperter deler deres bedste teknikker til indspilning af 3D-musik

AMBEO til Binaural

Hør om de mest effektive metoder til at indspille binaural lyd til nem, bærbar gengivelse i hovedtelefoner.

AMBEO til Virtual Reality

Livagtige Virtual Reality-oplevelser kræver helt omsluttende lyd – Sennheisers version af Ambisonics.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

*De markerede felter skal udfyldes