Henrik Oppermann

AMBEO eksperthistorier

Henrik Oppermann er Head of Sound hos Visualise. Som en førende 3D-lydspecialist medbringer Henrik over 10 års erfaring med lyd i studiekvalitet til film, reklamer, kunder i musikbranchen og 3D-lydinstallationer.

Med fremskridtene i videoteknologi befinder vi os i en omsluttende verden af 360-video og 3D-lyd. Det muliggør brugen af eksisterende teknologier, som stereoskopiske billeder og Ambisonics. Ambisonics er den perfekte ledsager til 360-videosfæren, fordi det er dens lydmæssige ligemand. 3D-lyd i VR løser problemer med historiefortællingen, bl.a. ved at gøre det muligt at guide publikum via audio-cues. Men den stiller også spørgsmål til vores nuværende metoder til at mixe musik.

„Metoden med VR Mic + stems gør det muligt at skabe mix, der kan konverteres til ethvert medium. “
Henrik Oppermann

Vi producerede nogle få musikoplevelser på Visualise og arbejdede md bands som Kasabian og Imagine Dragons. Min metode til indspilning af livemusik, der skal ledsage 360-video, er at bruge AMBEO VR mic og ekstra spor indspillet fra mixeren.

Kombinationen af de to gør det muligt at skabe enhver lytteposition i rummet. Jeg bruger VR Mic som ambiencemikrofon og enkeltsporene som rumlige lydkilder. Det er vigtigt, når der anvendes flere kameravinkler, som kan være midt imellem publikum eller på scenen for at skabe en oplevelse, der er unik for VR.

I produktioner af denne størrelse vil der som regel indgå en mixerpult med mulighed for at optage de enkelte spor.

VR Mic giver dig en meget fleksibel mulighed i post production-processen. Du kan dreje lydsfæren i den vinkel, du har brug for og også flytte opmærksomheden i den retning du vil fokusere på. Med de rette plug-ins kan du endda EQ'e de enkelte dele af sfæren forskelligt.

Metoden med VR mic + stems gør det muligt at skabe mix, der kan konverteres til ethvert medium – almindelig stereolyd, dynamisk binaural til hovedtelefoner eller højttalersystemer af enhver art.

Om Henrik Oppermann

Henrik Oppermann er Head of Sound hos Visualise. Som en førende 3D-lydspecialist medbringer Henrik over 10 års erfaring med lyd i studiekvalitet til film, reklamer, kunder i musikbranchen og 3D-lydinstallationer.

Siden han blev ansat i studiet i 2014 har Henrik arbejdet på mere end 40 Virtual Reality-projekter, inkl. lavtgående militærfly, Formel 1-racere, flygtningelejre, bjergtoppe og koncertsale over hele verden. Henrik er ekspert på sit felt og har udviklet audio hard- og software til VR-samarbejde med førende lydpartnere for at levere den bedst mulige 3D-lyd.

Henrik betragter 360-lydbilledet som essentielt for interaktive lydlandskaber og har udviklet adskillige unikke workflows for at kunne levere de bedst mulige 3D-lydoplevelser.

Om Henrik Oppermann

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

*De markerede felter skal udfyldes

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription