Pascal Rueff

AMBEO eksperthistorier

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker.

Der er mange tilgange til binaural lydoptagelse: lige fra at fastgøre et sæt billige electret-mikrofonkapsler til ørerne og til at anvende et kunsthoved i høj kvalitet til mange tusind kroner. I den henseende er vi heldige, at Neumann troede på det binaurale format fra starten: Med KU 100 skabte firmaet et værktøj, der er ideelt til professionel lydoptagelse. I dag er KU 100 de facto-referencesystemet, fordi det let håndterer ændringer i klangfarven, et problem, der følger med HRTF i et lydsignal (dvs. den filtereffekt, der forårsages af ørets akustiske karakteristik). KU 100's output leverer en naturtro lyd, så produceren kan koncentrere sig om at komponere det 3-dimensionelle lydlandskab. Transparensen i dette medium åbner helt nye muligheder. Det er opmuntrende at se lydeksperter med mange års erfaring opdage, hvor nemt det er at genskabe nærhed, bevægelse (uanset hvor lille) eller komplekse lydlandskaber –

„kort og godt: alsidige, nuancerede lydoplevelser – med KU 100's enkle stereoformat.“
Pascal Rueff

Lige siden hovedtelefoner blev almindeligt udbredte, har det oprindelige binaurale format gjort det muligt at komme tilbage til essensen af lytteoplevelsen. Enhver kan opleve det og på ny opdage, at vi har lyttet binauralt, lige siden vi blev født. Og at vi siden fødslen også har været i stand til at fortolke lydmæssig kompleksitet.

For alle, som arbejder med lyd, er høresansen en bemærkelsesværdig port til intimitet. Agence du Verbe anvender det binaurale format til at producere lydoplevelser til hovedtelefoner, som f.eks. gåture, shows eller rundture i museer. Vi skaber oplevelser, der er meget personlige og samtidig fælles (sammen alene) – som en fælles drøm, hvor følelserne er stærke nok til at forandre lytterne. De kan sagtens føle, at de er samme sted på samme tid som kunsthovedet i optagelsen. Dette egocentriske perspektiv er også i tråd med tidsånden. Hørelse er ofte fornemmelsen af det omkringliggende, forbundet med ur-hjernen og roden for følelserne. Det er fascinerende at "lyd-transportere" lytterne til en anden verden, blot ved hjælp af hovedtelefoner. Og det er også særdeles effektivt.
Ved hjælp af dette imponerende format kan publikum udforske historie, immaterielt arvegods og andre verdener, som ellers er utilgængelige for os. Konceptet omfatter både realisme (dokumentar) og poesi (via følelser).

Om Pascal Rueff

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker. I de seneste 15 år har han beskæftiget sig med alle aspekter af binaural produktion. Han har produceret adskillige serier om 2. Verdenskrig, Rimbauds Illuminationer og Chernobyl i samarbejde med videnskabsmænd, kunstnere og teknikere. Han er ekspert i binaural lyd for vokaltræningen ved Institut National de l’Audiovisuel (INA) i Paris og samarbejder med Feichter Audio. Han er leder af Agence du Verbe, en institution dedikeret til binaural produktion. I 2016 modtog han Canac-prisen fra Société Française d’Acoustique for sine exceptionelle 3D-produktioner. Oplev dem her: www.binaural.fr.

Om Pascal Rueff

Eksperthistorier - Binaural

Radio France

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner daglige lyttere.

Aziz Berk Erten

Aziz Berk Erten er en lydtekniker fra Istanbul, der har specialiseret sig i både live- og studiearbejde. Han har indspillet, mixet og turneret med adskillige tyrkiske topkunstnere.

Phonomatik Lab

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse, bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Gareth Fry

er en prisvindende lyddesigner, hvis arbejder inkluderer Harry Potter and the Cursed Child, The Encounter og åbningsceremonien ved de Olympiske Lege i 2012. Han har også skabt binaurale og ambisoniske udstillinger og VR-oplevelser for forskellige udstillinger og kampagner.

Pascal Rueff

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker. I de seneste 15 år har han beskæftiget sig med alle aspekter af binaural produktion. Han har produceret adskillige serier om 2. Verdenskrig, Rimbauds Illuminationer og Chernobyl i samarbejde med videnskabsmænd, kunstnere og teknikere.

Paulo Castanheiro

Paulo Castanheiro is a sound designer at Media Capital Radios in Portugal, a podcasts producer responsible for the audio contents at iNOVA Media Lab and an applied research lab at NOVA University of Lisbon.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

Newsletter subscription