Paul Geluso

AMBEO eksperthistorier

Paul Geluso er krediteret som mix- og mastering-tekniker, producer og musiker på hundredevis af filmtitler. Som komponist og lyddesigner har hans arbejde være udstillet internationalt og fået støtte fra New York State Council for the Arts og Meet The Composer.

På NYU har vi brugt AMBEO Cube siden præsentationen af Sennheiser Twin-mikrofonen. Vi har anvendt denne højkvalitets 3D-teknologi til at optage livemusik i koncertsale, kirker og studiemiljøer. Vi har monitoreret via et 9.1 full-range system, generelt med hvert mikrofonsignal sendt til hver sin højttaler. For at opnå dette arbejder vi med en dedikeret centerkanal ud over den 8-kanals terning, som leverer kanalerne Left, Right, Left Surround, Right Surround, Left Height, Right Height, Left Height Surround og Right Height Surround. Subwoofersignalet kan også udtages fra centerkanalen. Signaler fra ekstra mikrofoner kan med godt resultat mixes sammen med kanalerne fra Cube'n med passende delays for at undgå uønskede kamfilter-effekter.

„Cube'n leverer et meget levende 3D-lydbillede, når det gengives i et 3D-lyttemiljø. “
Paul Geluso

På NYU har Cube-systemet været anvendt flittigt til at indspille højopløst 3D-lyd til Tonmeister-kurser og igangværende forskningsprojekter. Ud over de tetraeder- og Z-mikrofon-baserede teknologier, der bruges på NYU, er også Cube'n blevet en standard i 3D-lyd.

Som en udvidelse til den populære stereo-indspilningsteknik via et mikrofonpar med afstand imellem (kendt som AB) er Cube'n i stand til at opfange enkelte niveauer, klangfarver og information om ankomsttid på stereo-, surround- og højdeområdet med stor fleksibilitet – hvilket gør den unik. Karakteristikken af hver Twin-mikrofon kan nemt ændres live eller under post production, og dermed får lydteknikeren mulighed for at finjustere forholdet mellem direkte og diffuseret lyd uden at skifte eller flytte mikrofoner. Cube'n leverer et meget levende 3D-lydbillede, når det gengives i et 3D-lyttemiljø. Den har potentiale til at levere kæmpemæssige virtuelle lydbilleder, rumlighed og lydkvalitet.

Om Paul Geluso

Paul Geluso er krediteret som mix- og mastering-tekniker, producer og musiker på hundredevis af filmtitler. Som komponist og lyddesigner har hans arbejde være udstillet internationalt og fået støtte fra New York State Council for the Arts og Meet The Composer. Han er i øjeblikket fuldtidsansat på fakultetet ved New York University, hvor han udvikler metoder til 3D-lydoptagelse og post production, som integrerer højdekanaler i surroundsystemer. Geluso har været ledende lydtekniker ved Harvestworks Digital Media Arts, Outpost Digital og som gæsteprofessor ved Bard College og Peabody Conservatory ved Johns Hopkins University. Han er Bachelor of Science i Electrical Engineering fra New Jersey Institute of Technology, Master of Music fra New York University og desuden et aktivt medlem af Audio Engineering Society.

Om Paul Geluso

Eksperthistorier for højttalere

Paul Geluso

Paul Geluso er krediteret som mix- og mastering-tekniker, producer og musiker på hundredevis af filmtitler. Som komponist og lyddesigner har hans arbejde være udstillet internationalt og fået støtte fra New York State Council for the Arts og Meet The Composer.

Małgorzata Albińska

Małgorzata Albińska-Frank er en polsk lydtekniker og musikproducer. Hun studerede musikproduktion og lyddesign ved Fryderyk Chopin-musikakademiet i Warszawa. Efter sin eksamen i 1989 begyndte hun sin karriere som freelance lydtekniker, indspilningsleder og musikproducer – først i Warszawa og siden i Schweiz og Tyskland. Siden 1993 har hun undervist i indspilningsteknik ved FHNW Academy of Music i Basel, Schweiz, hvor hun også bor.

Benoît Gilg

Benoît Gilg er stadig ung, men han har allerede lavet lyd i mere end halvdelen af sit liv. Efter en karrierestart blandt de nye stjerner i parisisk free jazz, hvor han bl.a. indspillede Akosh.S Unit, besluttede han at udvide sin horisont ved at stå for monitormixet på turneer med Mireille Mathieu og Juliette Greco. På den måde udviklede han en særlig tilpasningsevne.

Dan Shores

Daniel Shores er 3 gange GRAMMY®-nomineret og startede sin professionelle karriere hos Sono Luminus, først som teknikerassistent, siden som tekniker og endelig som leder af Sono Luminus-plademærket. Efter ændringer i firmastrukturen er Daniel nu tilbage til udelukkende at beskæftige sig med det, han elsker – lydteknik. I mange år har Daniels fokus været hans kærlighed til lyd og et ønske om at skabe de absolut bedste musikindspilninger, der giver lytteren den mest medrivende interaktion med musikken.

György Mohai

György Mohai, lydtekniker, mix-tekniker og lyddesigner fra Budapest, Ungarn. En nøglefigur i den unge generation af ungarske lydteknikere. Han var optaget af musikstudier fra sin tidlige barndom og var elev på Jazz Vocals-fakultetet på Kőbánya Conservatory, det andet uddannelses-hjem for mange berømte ungarske musikere. I 2010 tog han en Sound Director BA-grad på University of Theatre and Film Arts, hvor han siden ofte er vendt tilbage for at holde forelæsninger.

Ulrike Anderson

Ulrike Anderson, født Schwartz, er lydtekniker og producer af akustisk musik inden for radio, TV og studiebranchen. Hendes indspilninger har modtaget adskillige tyske og internationale nomineringer og priser, bl.a. 2 Echo Klassik Awards, Preis der Deutschen Schallplattenindustrie, Ars Acoustica, Diapason d’Or, en Grammy-nominering og mange andre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

*De markerede felter skal udfyldes

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription