Phonomatik Lab

AMBEO eksperthistorier

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse, bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Den allerførste gang, jeg lyttede til KU 100, var lyden så organisk, at jeg troede, der var noget galt, og at mine hovedtelefoner på en eller anden måde var blæst af. Afbalancerede klangfarver, respekt for dynamikken, musikernes placering - alting var der. Jeg havde omsider fundet det hemmelige våben, jeg søgte.

I sidste ende blev KU 100 central for vores identitet som et pladeselskab, og den binaurale teknologi markerer vores ambition om at bruge teknologien for at tjene musikken bedre.

„KU 100 afslører selve musikkens sjæl. “

Indrømmet, mikrofonplaceringen er afgørende for at indspille lyd præcist, lige som det var tilfældet med de første indspilninger, der nogensinde blev lavet. Og indspilningssituationen kan også være en ægte udfordring på grund af behovet for absolut stilhed.

Nogle af vores kunstnere har endda af og til følt sig ubehageligt til mode over for denne kolde og mekaniske enhed. Men den fornemmelse forsvinder ret hurtigt, når de hører den varme og intimitet, der skabes af den omsluttende oplevelse.

Efter min mening afslører KU selve musikkens sjæl, og det tilføjer en blanding af magi og autencitet til indspilningerne. Og det er præcis, hvad jeg søger som producer.

 

Træning med Neumann KU100

Træning med Neumann KU100

Phonomatik Lab, en anerkendt undervisningsorganisation, er gået sammen med Sennheiser for at levere unikke workshops dette forår i Sydfrankrig. Mere

Kontakt os nu på [email protected], for at se mere om betingelserne for registrering.

Om Phonomatik Lab

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Phonomatic Lab blev grundlagt i 2013 og har udviklet sine egne værktøjer til bedst muligt at imødekomme kundens forventninger, selv om KU 100 fortsat er en central del af deres udstyr.

Vores nysgerrighed og ambition har fået os til at udvide vores B2B-tilbud, da vi er overbeviste om, at den binaurale teknologi og VR er eksempler på morgendagens 3-dimensionelle lyd.

Om Phonomatik Lab

Eksperthistorier - Binaural

Radio France

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner daglige lyttere.

Aziz Berk Erten

Aziz Berk Erten er en lydtekniker fra Istanbul, der har specialiseret sig i både live- og studiearbejde. Han har indspillet, mixet og turneret med adskillige tyrkiske topkunstnere.

Phonomatik Lab

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse, bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Gareth Fry

er en prisvindende lyddesigner, hvis arbejder inkluderer Harry Potter and the Cursed Child, The Encounter og åbningsceremonien ved de Olympiske Lege i 2012. Han har også skabt binaurale og ambisoniske udstillinger og VR-oplevelser for forskellige udstillinger og kampagner.

Pascal Rueff

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker. I de seneste 15 år har han beskæftiget sig med alle aspekter af binaural produktion. Han har produceret adskillige serier om 2. Verdenskrig, Rimbauds Illuminationer og Chernobyl i samarbejde med videnskabsmænd, kunstnere og teknikere.

Paulo Castanheiro

Paulo Castanheiro is a sound designer at Media Capital Radios in Portugal, a podcasts producer responsible for the audio contents at iNOVA Media Lab and an applied research lab at NOVA University of Lisbon.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

*De markerede felter skal udfyldes

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription