Radio France

AMBEO eksperthistorier

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner daglige lyttere.

NouvOson-hjemmesiden blev lanceret i 2013 af Radio France og tilbyder i dag over 200 3D-audioprogrammer, både i binauralt og i 5.1 surround-format. Man kan vælge mellem bred vifte af dokumentarer, fiktion, originalt kreativt indhold og lydreportager. Et så bredt udvalg betyder, at vi må være fleksible og tilpasse vores metoder til optagelse og mix: Sommetider kan vi optage binauralt, andre gange er det mere praktisk at skabe et multikanals mix først og derefter konvertere det til binaural audio ved hjælp af visualization-software.

„I dag udvikler Radio France ekspertise i disse nye 3D-lydformater. “

Native Binaural-optagelser er som regel de enkleste at udføre, og de er kompatible med den eksisterende broadcast stereo-infrastruktur. Vi bruger typisk Neumann KU 100, da det leverer en enestående eksternalisering og fornemmelse af omsluttethed. På Radio France bruges KU 100 til indspilning af musikproduktioner med akustiske instrumenter og forstærkede lyde. Vi bruger det også til ambience og til vokal, sådan som det kan høres på denne smukke optagelse af Marc Demarco under de binaurale sessions på Eurockéennes Festival: http://nouvoson.radiofrance.fr/musique/les-eurocks-en-3d-mac-demarco-55

Denne rene binaurale indspilning er ret interessant, fordi fornemmelsen af omsluttethed er umiddelbar, dels på grund af vinden, der blæser i træerne, dels kunstnerens dynamiske udførelse rundt om lytteren og dels flyvemaskinen, som ikke var planlagt... men som med sin motorlyd faktisk forstærker den omsluttende fornemmelse.

Denne indspilning belyser også de problemer, der opstår med bevægelser, som foregår for hurtigt. Det er nødvendigt at finde en balance mellem klart definerbare klangfarver og stabiliteten af lydene i rummet. En sådan oprindelig binaural teknik bringer os tilbage til dengang, hvor mixet foregik akustisk ved at eksperimentere med mikrofonplaceringen. Sikke et håndværk...

I dag udvikler Radio France sin ekspertise i disse nye 3D-lydformater for at tilbyde lytterne innovativt indhold og tilføje rum og 3D-fornemmelse til lydkunstnernes palet, så de kan opfinde og anvende nye kompositionsmetoder.

Om Radio France

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner dagllige lyttere. Radio France omfatter 6 kanaler, der komplementerer hinanden, nemlig France Inter, France Info, France Culture, France Musique, FIP og Mouv' plus 44 lokale radiostationer, der tilsammen udgør netværket France Bleu. Dette programudbud er yderligere udvidet online med adgang til medieindhold og et stigende antal podcasts.

Radio France er også en central kulturel institution i Frankrig med 4 musikensembler og events i hovedkvarteret "La Maison de la Radio".

Om Radio France

Eksperthistorier - Binaural

Radio France

Radio France er en national offentlig radio, grundlagt i 1975, Det er den førende franske radiostation med mere end 13,5 millioner daglige lyttere.

Aziz Berk Erten

Aziz Berk Erten er en lydtekniker fra Istanbul, der har specialiseret sig i både live- og studiearbejde. Han har indspillet, mixet og turneret med adskillige tyrkiske topkunstnere.

Phonomatik Lab

Phonomatik Lab blev født af en enkel ide fra den selvudnævnte fonometriker Erik Satie: "for at bevare musik på ethvert tænkeligt medie". For at denne drøm skal gå i opfyldelse, bruger vi binaural teknologi og gør vores indspilninger tilgængelige på Music Inside Records.

Gareth Fry

er en prisvindende lyddesigner, hvis arbejder inkluderer Harry Potter and the Cursed Child, The Encounter og åbningsceremonien ved de Olympiske Lege i 2012. Han har også skabt binaurale og ambisoniske udstillinger og VR-oplevelser for forskellige udstillinger og kampagner.

Pascal Rueff

Pascal Rueff er instruktør, digter og 3D-lydtekniker. I de seneste 15 år har han beskæftiget sig med alle aspekter af binaural produktion. Han har produceret adskillige serier om 2. Verdenskrig, Rimbauds Illuminationer og Chernobyl i samarbejde med videnskabsmænd, kunstnere og teknikere.

Paulo Castanheiro

Paulo Castanheiro is a sound designer at Media Capital Radios in Portugal, a podcasts producer responsible for the audio contents at iNOVA Media Lab and an applied research lab at NOVA University of Lisbon.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

*De markerede felter skal udfyldes

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription