Thomas Rechberger

AMBEO Eksperthistorier

Thomas er en schweizisk musiker, musikproducer og lyddesigner. Han har arbejdet med pro audio på begge sider af mikrofonen i mere end 20 år: Som sologuitarist i bandet Lovebugs har han spillet mere end 1.000 koncerter i Europa, indspillet 13 albums inkl. adskillige nr. 1-singler og modtaget flere Golden Record-priser.

Det, jeg elsker ved VR-lydlandskaber er, at graden af immersion og nærhed hænger så tæt sammen med lyden og den overordnede stemning i filmen. Jo bedre lyd, desto hurtigere og dybere kan du dykke ned i VR-oplevelsen. Et vellydende, rumligt lydmix gør VR-oplevelsen sjovere, mere engagerende og autentisk. Jeg er specielt glad for at bruge AMBEO VR-mikrofonen til den underliggende 3D-lydatmosfære i VR-post production. Mikrofonens lyd er meget transparent og detaljeret, og med AMBEO-plugin'et er det nemt at foretage justeringer. Jeg tilføjer normalt ekstra close mics, lavaliermikrofoner og lyddesign-elementer som baggrunde, foley og effekter til den enkelte scenes 3D-lydlandskab. Under post production arbejder jeg i Pro Tools med en kombination af FB 360 Spatial Workstation og AudioEase 360pan-suiten til objekter, der bevæger sig hurtigt. Ud over Harpex B og mine sædvanlige plug-ins til musikproduktion og filmlyd bruger jeg AMBEO plug-in'et i næsten enhver session. Ved hjælp af det er det nemt at rotere lydlandskabet, og jeg kan desuden godt lide den overordnede lyd. AMBEO VR-mikrofonen er meget let at håndtere på optagelser, og den fylder kun lidt. Jeg bruger den også gerne til at indspille 5.1-baggrunde til film, fordi en er så lille og handy. Når jeg indspiller i Ambisonics-formatet, er det en fordel, at jeg kan justere parametre som retning og bredde i min DAW senere i processen.

„AMBEO VR-mikrofonen er meget nem at håndtere under filmoptagelser, og den fylder kun lidt.“
Thomas Rechberger

I et nyligt VR projekt ved navn ANGST360° for Zurich University of the Arts brugte vi AMBEO VR-mikrofonen, både på settet og i studiet til at indspille filmmusikken. Fire (!) meget talentfulde komponister arbejdede på lydsporene. Vi indspillede musikken både med AMBEO VR og konventionelle studiemikrofoner og brugte så Ambisonics-indspilningerne til rumlig lyd, 3D ambient lyd, sampling og rumlige musikalske performances.
To komponister brugte endda mikrofonen til 3D-panning af deres elektroniske musik. Undervejs re-ampede de alle deres rumlige stems i et quadrofonisk højttalersystem med AMBEO VR Mic i centrum.

Målet med lydsporet var at gøre de følelsesmæssige aspekter af frygt mere virkelighedsnære og gøre det nemmere for publikum at forstå og sympatisere med de 3 hovedpersoner. Vi eksperimenterede meget med lyden og endte med et interessant mix af musik og lyddesign-elementer, placeret både i 3D-lydlandskabet og i den stedbestemte del af lydindholdet.

Om Thomas

Thomas er en schweizisk musiker, musikproducer og lyddesigner. Han har arbejdet med pro audio på alle sider af mikrofonen i mere end 20 år: Som sologuitarist i bandet Lovebugs har han spillet mere end 1.000 koncerter i Europa, indspillet 13 albums inkl. adskillige nr. 1-singler og modtaget flere Golden Record-priser. Thomas er desuden musikproducer og grundlægger af Alterna Recording Studios - et centrum for den schweiziske alternative musikscene - hvor han optager og mixer såvel unge som etablerede navne.
I de senere år er hans fokus skiftet hen imod filmlyd, og han beviser nu sin kreativitet som lyddesigner, komponist og mix-tekniker i dokumentarer, reklamer og spillefilm. Thomas' mange evner forenes i post production for film-VR. For tiden arbejder han på ca. 20 forskellige 360°-projekter. Som lyddesigner for Bandara, Schweiz' førende leverandør af VR-indhold, maksimerer han potentialet i deres 360°-film til at skabe immersion og nærhed.

Om Thomas

Eksperthistorier - Virtual Reality

Henrik Oppermann

Henrik Oppermann er Head of Sound hos Visualise. Som en førende 3D-lydspecialist medbringer Henrik over 10 års erfaring med lyd i studiekvalitet til film, reklamer, kunder i musikbranchen og 3D-lydinstallationer.

Michael Engman Rønnow

Michael har arbejdet i den professionelle branche de seneste 25 år. Han startede som musiker i teenageårene og gik ind i studiebranchen omkring 1992.
Han arbejder nu inden for pro audio-salg, men turnerer også stadig som musiker eller FOH-lydmand, samtidig med at han driver sit Pro Tools-baserede studie derhjemme.

Côme Jalibert

Côme Jalibert begyndte sin karriere som lydtekniker og -designer i 2002. Han har altid været tiltrukket af lydens omsluttende kraft og har derfor eksperimenteret meget med surroundlyd: I sit arbejde ønsker han, at lyden skal føles snarere end høres. Han har arbejdet med film, TV og senest med videospil, transmedia og VR. Hans mest kendte arbejde er lyddesignet til filmen Minuscule, The Valley of the Lost Ants og skabelsen af lydsiden til Phallaina, den første grafiske roman med scrolling til touchscreens.

Nicolas Büchi

Nicolas Büchi (*1982) er forsker inden for casting / audiovisuelle medier i Department of Design ved Zurich University of the Arts (ZHdK).

Thomas Rechberger

Thomas er en schweizisk musiker, musikproducer og lyddesigner. Han har arbejdet med pro audio på alle sider af mikrofonen i mere end 20 år: Som sologuitarist i bandet Lovebugs har han spillet mere end 1.000 koncerter i Europa, indspillet 13 albums inkl. adskillige nr. 1-singler og modtaget flere Golden Record-priser.

Fabian Knauber

Som uddannet akustiker har Fabian Knauber en bred teoretisk viden om rumakustik, 3D audio og binaural teknologi, og han supplerer den med sin praktiske erfaring som freelance-lydtekniker. Ud over live- og studieproduktioner indbefatter hans kernekompetencer også komplicerede, højttalerbaserede installationer og 3D-lyd til Virtual Reality.

Stephen Vitiello

Stephen Vitiello er elekronisk musiker og mediekunstner. Han har udsendt CD'er på New Albion Records, Sub Rosa, 12k og Room 40. Hans lydinstallationer og multikanalsarbejder indgår i den permanente udstilling på Museum of Modern Art, Whitney Museum og Museum of Contemporary Art, Lyon.

Little Konzett

Little Konzett er en østrigsk producer, indspilnings-, mix- og mastering-tekniker, musiker og ejer af „Little Big Beat Studios“. Studierne ligger i den vestlige del af Østrig og i Liechtenstein.

Rodolphe Alexis

Som lyddesigner og -tekniker arbejder han på forskellige måder, som er i dialog med andre kunstgenrer (installation, skulptur, performance, radio).

Martin Rieger

Martin Rieger betegner selv sin profession som 360° lydproduktion, et udtryk for hans holistiske tilgang til VR-produktioner, hvor han tager flere elementer end sædvanligt i betragtning i indspilnings- og mix-processen, idet han bygger historiefortællingen op gennem hele forløbet.
Med studier i medieteknologi og produktion har han et godt overblik over teknologier ud over audio.

Dávid Rikk

Budapest based live sound engineer Dávid Rikk, is the head of sound at Akvárium Klub, Hungary’s biggest indoor venue with multiple concert halls. His primary goal is to bring concerts closer to the audience by creating a massive yet still dynamic sounding show and transmit the personality and intimacy of the performing artist. This attitude is behind creating AMBEO 360 @ Akvárium Klub series.

Katarina Hagstedt

Katarina is a Swiss based podcast producer and the founder of the Swiss Podcast Club, creator’s collective which aims to bring great podcasts out of Switzerland through exchange and knowledge sharing.

Georg Bleikolm

Georg Bleikolm was born in Lausanne and settled in Zurich 15 years ago. His heart oscillates between music, science, technology and media. Before he decided to concentrate on his solo projects “KnoR” Georg Bleikolm toured worldwide as a drummer with various bands for a decade and worked as a music producer.

Andrés Mayo

Andrés Mayo, former President of the AES (Audio Engineering Society), is an audio engineer and music producer who has pioneered the art of mastering since 1992. He boasts credits in more than 3,000 albums released in vinyl, CD, DVD, Blu-Ray, streaming and 360-degree audio formats.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

Newsletter subscription