Ulrike Schwarz Anderson

AMBEO eksperthistorier

Ulrike Anderson, født Schwartz, er lydtekniker og producer af akustisk musik inden for radio, TV og studiebranchen.

Da vi optog Chelsea Music Festival 2017 i AMBEO 3D audio, var det en spændende chance for os til at afprøve Sennheisers nyeste immersive audioteknologi. Vi havde oplevet festivalen tidligere, så vi vidste, vi kunne forvente performance i verdensklasse hele vejen igennem. Hovedscenen var det katedral-lignende interiør i St. Paul's German Lutheran Church, en anerkendt scene for audiofile klassiske- og jazzindspilninger i 80'erne og 90'erne med både en behagelig akustik og en herlig intim atmosfære. Min mand og kollega Jim Anderson og jeg hørte om AMBEO-formatet i Sennheisers Pop-Up Store i Soho, og vi vidste med det samme, at det ville være

„perfekt til at optage denne specielle event på en måde, som ikke blot opfangede tonerne, der blev spillet, men også energien og oplevelsen af at være i rummet under koncerten.“
Ulrike Anderson

Vores system til optagelse af eventen bestod af de de 8 mikrofoner, ophængt over publikum, som kræves for at skabe AMBEO Cube'n plus et ekstra fremadrettet A/B stereo mikrofonpar, rettet mod scenen – alle Sennheiser mikrofoner og mange af de samme typer, som vi har anvendt til utallige indspilninger i alle formater. Dette setup giver os både perspektivet af publikum i rummet og samtidig en optimeret optagelse fra de nære mikrofoner, så vi har masser af muligheder for at få den bedste oplevelse frem under mixet.

Dette setup giver helt sikkert en bemærkelsesværdig naturlighed. Særlig messingblæsere lyder bedre i 3D, så jeg forventer, at både koncerterne og optagelseskvaliteten bliver spektakulære. Både Jim og jeg har stor erfaring med at arbejde i 5.1 surround, og jeg har endda trænet på 22.2-systemer i Japan så tidligt som i 2006. Vi føler, at AMBEO repræsenterer et spændende spring fremad for 3D-lyd. Det er stort at løfte tingene til den næste dimension med Sennheiser, og vi er ivrige efter at kaste os over disse mix og levendegøre magien fra Chelsea Music Festival.

Om Ulrike Anderson

Ulrike Anderson, født Schwartz, er lydtekniker og producer af akustisk musik inden for radio, TV og studiebranchen. Hendes indspilninger har modtaget adskillige tyske og internationale nomineringer og priser, bl.a. 2 Echo Klassik Awards, Preis der Deutschen Schallplattenindustrie, Ars Acoustica, Diapason d’Or, en Grammy-nominering og mange andre.

I oktober 2015 modtog hun Fellowship Award of the Audio Engineering Society ved den 139. AES Convention i New York.
Ulrike Schwarz var AES Governor fra 2004-2006.

Ulrike Anderson har en tonemestereksamen fra Hochschule der Künste Berlin og derudover en Executive Master of Business Administration i “Innovation and Business Creation” fra Technische Universität München. Fra 2001 til 2015 var hun ansat ved Bayerischer Rundfunk i München som senior-lydtekniker ved store orkester- og jazzproduktioner. For tiden er hun ved at opbygge produktionsfaciliteten Anderson Audio New York, Inc.

Ulrike modtog intensiv træning i 5.1 surroundlyd af Akira Fukada ved NHK (Nihon Hoso Kyokai), Tokyo og deltog i 22.2-eksperimenter med Kimio Hamasaki på Research and Development Laboratory ved NHK, Tokyo i 2006. Hendes første 9.0-indspilning var Robert Schumanns oratorium “Das Paradies und die Peri” med det bayerske radiosymfoniorkester og kor under ledelse af Sir Simon Rattle i Herkulessaal, München i 2010. Denne indspilning blev præsenteret ved 40th International AES Conference “Spatial Audio – Sense the Sound of Space” i Tokyo i 2010.

Hun har optaget og live-transmitteret mere end 50 orkesterprojekter i 5.0 surround med det bayerske radiosymfoniorkester og kor og har desuden produceret symfoniske projekter med Stavanger Symfoniorkester i 5.1 surround og 9.1 immersiv 3D audio.

Om Ulrike Anderson

Eksperthistorier for højttalere

Paul Geluso

Paul Geluso er krediteret som mix- og mastering-tekniker, producer og musiker på hundredevis af filmtitler. Som komponist og lyddesigner har hans arbejde være udstillet internationalt og fået støtte fra New York State Council for the Arts og Meet The Composer.

Małgorzata Albińska

Małgorzata Albińska-Frank er en polsk lydtekniker og musikproducer. Hun studerede musikproduktion og lyddesign ved Fryderyk Chopin-musikakademiet i Warszawa. Efter sin eksamen i 1989 begyndte hun sin karriere som freelance lydtekniker, indspilningsleder og musikproducer – først i Warszawa og siden i Schweiz og Tyskland. Siden 1993 har hun undervist i indspilningsteknik ved FHNW Academy of Music i Basel, Schweiz, hvor hun også bor.

Benoît Gilg

Benoît Gilg er stadig ung, men han har allerede lavet lyd i mere end halvdelen af sit liv. Efter en karrierestart blandt de nye stjerner i parisisk free jazz, hvor han bl.a. indspillede Akosh.S Unit, besluttede han at udvide sin horisont ved at stå for monitormixet på turneer med Mireille Mathieu og Juliette Greco. På den måde udviklede han en særlig tilpasningsevne.

Dan Shores

Daniel Shores er 3 gange GRAMMY®-nomineret og startede sin professionelle karriere hos Sono Luminus, først som teknikerassistent, siden som tekniker og endelig som leder af Sono Luminus-plademærket. Efter ændringer i firmastrukturen er Daniel nu tilbage til udelukkende at beskæftige sig med det, han elsker – lydteknik. I mange år har Daniels fokus været hans kærlighed til lyd og et ønske om at skabe de absolut bedste musikindspilninger, der giver lytteren den mest medrivende interaktion med musikken.

György Mohai

György Mohai, lydtekniker, mix-tekniker og lyddesigner fra Budapest, Ungarn. En nøglefigur i den unge generation af ungarske lydteknikere. Han var optaget af musikstudier fra sin tidlige barndom og var elev på Jazz Vocals-fakultetet på Kőbánya Conservatory, det andet uddannelses-hjem for mange berømte ungarske musikere. I 2010 tog han en Sound Director BA-grad på University of Theatre and Film Arts, hvor han siden ofte er vendt tilbage for at holde forelæsninger.

Ulrike Anderson

Ulrike Anderson, født Schwartz, er lydtekniker og producer af akustisk musik inden for radio, TV og studiebranchen. Hendes indspilninger har modtaget adskillige tyske og internationale nomineringer og priser, bl.a. 2 Echo Klassik Awards, Preis der Deutschen Schallplattenindustrie, Ars Acoustica, Diapason d’Or, en Grammy-nominering og mange andre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv medlem af AMBEO Community

Kontakt os venligst, hvis du har feedback eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints - eller du vil dele dine erfaringer i din egen eksperthistorie.

Newsletter subscription