AMBEO VR Mic

Med AMBEO VR Mic er optagelse af ægte rumlig lyd lige så enkelt som enhver stereooptagelse. Du er ikke nødvendigt at opsætte flere mikrofoner, så du sparer tid, penge og arbejdskraft. Derudover behøver du aldrig mere tilføje andre lyde til mixet for skabe fantastisk 3D-lyd, når du bruger AMBEO VR Mic.

Varenummer 507195

DKK 11,225.00
inkl. moms
33rd Annual NAMM #TECAwards award logo

Produkt-highlights

Levér den ægte oplevelse

Den brugervenlige AMBEO VR Mic er en ambisonisk mikrofon, specielt designet til indspilning af 360° rumlig audio, og den har 4 matchede KE 14-kapsler, arrangeret i et tetraeder. Dette specielle design gør det muligt at opfange den omgivende lyd fra et enkelt punkt. Resultatet er en fuldt sfærisk 3-dimensionel lyd, som matcher dine VR-video/sfæriske 360°-billeder.

Levér den ægte oplevelse

En juvel i din high-end VR-signalvej

AMBEO VR Mic er designet til at fungere sammen med specialiseret high-end hard- og software. Ideelle makkere til AMBEO VR Mic er f.eks. field recorderere som Zoom F8, DAW's som Avid Pro Tools HD eller Cockos Reaper og binaurale dekodere fra bl.a. Noise Makers. Output-mulighederne omfatter HMD, VR Game Engine eller 360° sociale media-platforme.
Se mere om Sennheisers Certified for AMBEO-program.

En juvel i din high-end VR-signalvej

Få fordel af et design, der er udviklet med dig i tankerne

Via VR Creators Program har Sennheiser sørget for at involvere branchens professionelle i udviklingen af AMBEO VR Mic helt fra starten. Således har vi udviklet en omfattende produktpakke, som inkluderer mange nyttige tilbehørsdele, der sikrer et optimalt workflow – ikke mindst A-B encoder-softwaren, der fungerer som et plug-in, der fuldstændig kan integreres i din postproduction-proces.

Få fordel af et design, der er udviklet med dig i tankerne

Ambisonics – Teknologi, så du kan skabe fremtidens audio

Ambisonics er en multikanals-teknologi, hvormed du sfærisk kan opfange lyd fra alle retninger i et enkelt punkt. Til afspilningen processeres disse optagelser binauralt, så du virtuelt kan rotere perspektivet i alle retninger, både lodret og vandret. Ambisonics understøttes af alle gængse post production- og afspilningsværktøjer på markedet i dag, hvilket gør formatet til det foretrukne værktøj til Virtual Reality og alle andre applikationer, der involverer 3D-lyd. Et værktøj til at skabe nye lydverdener.

Ambisonics – Teknologi, så du kan skabe fremtidens audio

AMBEO A-B formatkonverterings-plugin

Kapslerne i Sennheiser AMBEO VR Mic leverer A-format, et "raw" 4-kanals output, der skal konverteres til et nyt 4-kanals sæt, Ambisonics B-format. Dette sker ved hjælp af det specielt designede Sennheiser AMBEO A-B formatkonverterings-plugin, som kan downloades gratis i VST, AU og AAX-format, passende til din favorit-DAW på PC eller Mac. B-formatet er en W, X, Y, Z-repræsentation af lydbilledet omkring mikrofonen, hvor W er summen af alle kapsler og X, Y og Z er 3 virtuelle 2-vejs mikrofonkarakteristikker, som står for hhv. for/bag, højre/venstre og op/ned. Således kan man lytte i enhver retning i forhold til mikrofonen under Ambisonics B-playback.

Download nu Download nu

AMBEO A-B formatkonverterings-plugin

Få ro i sindet med Sennheiser-kvalitet

Vi har en 70-årig historie som en anerkendt og innovativ virksomhed, der udvikler det bedste inden for professionelle mikrofoner med kvalitetskapsler, og derfor har du ret til at forvente meget af Sennheiser-brandet: Driftssikre, robuste produkter, designet af tyske ingeniører. Tag det roligt: Vi leverer – også fremragende kundesupport, såvel som 2 års garanti på alle produkter.

Få ro i sindet med Sennheiser-kvalitet

AMBEO Blueprints

AMBEO Music Blueprints er en hurtig guide til indspilning og mix af livemusik til 3D-oplevelser i hovedtelefoner eller højttalere. Immersive produktioner er et nyt og voksende håndværk.

Se mere

AMBEO Blueprints

Kassen indeholder

 • AMBEO VR Mic
 • Balanceret splitkabel 4 x 3-pin XLR
 • Rycote affjedret ophæng
 • Skumgummi-vindhætte
 • Speciel A-B encoder som VST-plugin (Mac OS X og Windows) og AAX-plugin (Mac OS X)

FAQ

 • Hvad er Immersive Audio, 3D-audio?
  I mange år har folk talt om surroundlyd. Med Immersive Audio taler vi om en ekstra dimension, nemlig højdedimensionen, Vi forventer, at dette bliver fremtidens lydteknologi, sammenlignelig med udviklingen fra mono til stereo.

  Ud over den kendte surround-placering (øreniveau/surroundlag) bruger vi højdelag til at placere lydelementerne i et 3-dimensionalt miljø, som omslutter lytteren.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvad betyder "AMBEO"?
  AMBEO er Sennheisers program og varemærke for 3D audio, som dækker immersive audioprodukter og teknologier i hele signalvejen fra optagelse via mix og processering til gengivelse.

  AMBEO produkter designes til at levere immersive lydoplevelser med en meget stærk følelsesmæssig effekt. Mens stereoformatet og endda 5.1. og 7.1 gengiver lyden i et "plan", introducerer AMBEO en højdedimension, der skaber en følelse "som at være der selv". Denne effekt er blevet sammenlignet med skiftet fra mono til stereo, som fandt sted i forrige århundrede. AMBEO 3D audio er så realistisk, at den stort set eliminerer grænserne mellem virkelighed og gengivelse og mellem ægte og kunstige lydkilder.

  Ved at bekendtgøre sit strategiske fokus på 3D audio meget tidligt har Sennheiser gjort AMBEO til en invitation til brugere og teknologipartnere verden over til at inkludere deres ideer, feedback og behov i designet af firmaets 3D-audioløsninger og på den måde forme fremtidens audio sammen med Sennheiser.

  AMBEO vil sætte standarden i immersiv audio og skabe en helt ny lydoplevelse, som vil ændre musik og lyd for altid. Takket være Sennheisers brede erfaring og produktudvalg vil anvendelserne række fra musikindspilning, film og 3D lydinstallationer til gamere, sportsudsendelser og afspilning på mobile enheder.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan adskiller AMBEO sig fra andre audioformater?
  AMBEO-produkter designes til at levere immersive lydoplevelser med en meget stærk følelsesmæssig effekt. Mens stereoformatet og endda 5.1. og 7.1 gengiver lyden i et "plan", indfører AMBEO en højdedimension, der skaber en følelse "som at være der selv" i 9.1. Denne effekt er blevet sammenlignet med skiftet fra mono til stereo, som fandt sted i forrige århundrede. AMBEO 3D audio er så realistisk, at den stort set eliminerer grænserne mellem virkelighed og gengivelse og mellem ægte og kunstige lydkilder.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvilke mulige anvendelser har AMBEO VR Mic?
  Den diskrete, fleksible og brugervenlige mikrofon er designet med henblik på producenter af Virtual Reality-indhold. Den giver erfarne lyddesignere såvel som begyndere en chance for at indfange lydmiljøer ved at indspille 4 kvadranter i høj kvalitet, og den vil helt sikkert blive et essentielt værktøj i enhver live VR-produktion.

  Den innovative 3D-mikrofon bliver et vigtigt værktøj til VR-produktioner. Den er designet i samarbejde med producenter af VR-indhold og finjusteret i et omfattende program med deltagere fra hele VR-audio/video-branchen - og fra hele verden. Mikrofonen anvender 4 kondensatorkapsler med nyrekarakteristik i et 4-sidet arrangement; signalerne herfra konverteres til B-format-filer til DAW's via den medfølgende enkoder-software. A-B-enkoderen vil blive tilgængelig som VST, AU og AAX plug-ins til Mac og Windows.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan sættes AMBEO VR Mic op til korrekt anvendelse?
  Mikrofonen bør anvendes sammen med VR-kameraer for at give den fulde VR-oplevelse.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvorfor har AMBEO VR Mic 4 kapsler?
  De 4 kapsler er arrangeret i en 4-sidet klynge. Dette gør det muligt at opfange lyd fra alle retninger og resulterer i det, der betegnes som Ambisonics A-format.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvad er AMBEO VR Mic's output?
  AMBEO VR Mic leverer 4 audiosignaler (et for hver kapsel) via et multistik i mikrofonens fod. Herefter splitter et specielt kabel de individuelle kanaler i 4 standard XLR-stik, identificeret ved nummer og farve.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Har AMBEO VR Mic behov for phantomspænding?
  Ja, AMBEO VR Mic kræver 4 x 48V phantom (hver kapsel er en separat kanal).

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvad er Ambisonics, og hvorfor er det relevant for VR?
  Sennheiser AMBEO VR Mic arbejder i Ambisonics. Ambisonics opfanger audio i fuldt sfærisk surround fra et enkelt punkt i rummet. Ikke blot horisontalt, men også med dækning af lyden over og under. Ambisonics er udviklet i 1970'erne og mest anvendt til musikindspilning. Formatet har ikke udgange, der svarer til enkelte højttalere, men er en højttaler-uafhængig repræsentation af lydmiljøet, kaldet B-format. Det gør det muligt virtuelt at rotere mikrofonen i alle retninger og placere lydkilder uafhængigt af højttalerplaceringer.

  B-formatet kan dekodes til eksisterende højttaler-layouts eller konverteres til binaural lyd (vha. HRTF) til hovedtelefoner.

  B-format gengivelsen kan ændres dynamisk ved brug af hovedtelefoner med head tracking eller gyro'er i smartphones - dette vil få lydbilledet til at dreje rundt under visning af 360°-videoer

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • What are the main use cases?
  • - Cinematic Virtual Reality
  • - Linear action based virtual reality
  • - Capture of live action as in traditional film
  • - Capture of ambiances for VR Games and other interactive Virtual Reality content
  • - Capture of sound beds for game sound design
  • - Livestreamed VR content
  • - Livestreamed content focused on sports or current events


  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvor placerer jeg mikrofonen?
  3D-lyden opfanges sfærisk fra det punkt i lydbilledet, hvor AMBEO VR Mic er placeret. Når AMBEO VR Mic bruges sammen med en 360°-kameraopstilling, skal den monteres så tæt som muligt ved denne. Placér "Front"-markeringen på AMBEO VR Mic, så den flugter med den ønskede front af kameraet.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan behandler jeg og lytter til Ambisonics-lydformatet?
  AMBEO VR Mic producerer First Order Ambisonics A-format, som skal konverteres til B-format. Denne konvertering er en essentiel del af mikrofonens funktion og lyd. Download og installér Sennheisers AMBEO A-B konverterings-software (link nedenfor) og indsæt den på en 4-kanals strip i din DAW (Digital Audio Workstation). Ambisonics kan dekodes til 3D binaural stereo, f.eks. med NoiseMakers' AmbiHead plug-in.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvad er forskellen på output-standarderne, og hvilken skal jeg vælge?
  Som output af AMBEO A-B konverteren kan du vælge mellem “Classic FuMa” og “ambiX”. Forskellen ligger i Ambisonics kanal-rækkefølgen og niveauerne. Hvilken der er bedst, afhænger af dit workflow og eventuelt af andre signaler og/eller værktøjer i Ambisonics, som alle skal være i samme format. Til upload på YouTube 360 skal du vælge "ambiX" for at være kompatibel med den rumlige lydprocessering, der sker i browseren.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan bruger jeg A-B konverteren i Logic Pro X?
  Opsætning af et LCRS- eller quadrofonisk surroundspor i Logic.

  Gå til Preferences → Advanced Tools → Show Advanced Tools og aktiver Surround
  Gå så til File → Project Settings → Surround Format og vælg LCRS eller Surround
  Dan til slut et nyt spor ved at vælge Track → New Tracks → Audio og vælg Surround for både in- og output.
  Plugin'et er nu tilgængeligt som Audio Unit på dette spor.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )

Tekniske data

 • Mål
  215 x 49/25 mm (L x D)
 • Frekvensområde
  20 Hz to 20 kHz
 • Max. SPL
  130 dB(A) for 1 kHz
 • Transducer-princip
  Pre-polarized condenser microphone
 • Vægt
  1.060 g
 • Microphone connector
  DIN12M, use enclosed adapter cable to convert to 4x XLR3M Polarity: Pin1 (GND), Pin2 (+), Pin3 (-)
 • Karakteristik
  4x cardioid, in A-format arrangement (1: front-left-up [FLU], 2: front-right-down [FRD], 3: back-left-down [BLD], 4: back-right-up [BRU])
 • Nominal impedance
  Approx. 200 Ω
 • Min. terminating impedance
  1000 Ω
 • Temperatur (opbevaring)
  -20 °C to 70 °C (-4 °F to 158 °F)
 • Temperatur (drift)
  -10 °C to 55 °C (14 °F to 131 °F)
 • Equivalent noise level
  18 dB-A as per IEC 61672-1 / 27 dB CCIR as per CCIR 468-3
 • Strømforsyning
  4x phantom powering (P48) as per IEC 61938 (48 ± 4 V), 3.5 mA each
 • Følsomhed
  31 mV/Pa (-30 dBV)
 • Operating relative humidity
  Max 90% at 40 °C
 • Matrix reference
  Center of the capsule holder
 • Mixing to B-format
  W = FLU + FRD + BLD + BRU / X = FLU + FRD – BLD – BRU / Y = FLU – FRD + BLD – BRU / Z = FLU – FRD – BLD + BRU

Downloads

 • Div.
 • EU-overensstemmelseserklæringen
  • EU-overensstemmelseserklæringen AMBEO VR MIC (660 KB) Download

 • Quick-guides
 • Application Software
  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Mac OS X (3.8 MB) Download

   Mac OSX 10.11, 10.12: ProTools (AAX), Reaper (VST, AU), Cubase (VST), Nuendo (VST), Logic Pro X (AU)

  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Windows (28 MB) Download

   Windows 10, Windows 8, Windows 7: Reaper (VST), Pyramix (VST)

 • Instruktionsmanual
  • Betjeningsvejledning AMBEO VR Mic & AMBEO A-B converter (HTML) Download

 • Technical Information
 • Technical Drawings
 • Sikkerhedshenvisninger og informationer om regler
  • Sikkerhedshenvisninger AMBEOVR MIC (390 KB) Download

Om AMBEO 3D Audio

AMBEO er Sennheisers program og varemærke for ægte immersiv 3D-audio, designet til at skabe uforglemmelige, emotionelle lydoplevelser, der gør et blivende indtryk. Programmet vil dække produkter og teknologier i hele signalvejen, fra optagelse via mix og processering til gengivelse.

AMBEO opererer med en højdeparameter, som giver lyden dens naturlige tredimensionelle karakter tilbage og derved skaber en fuldstændig ny oplevelse, der uden tvivl vil ændre musik og lyd for altid. AMBEO-produkter udvikles altid med tidlig involvering af brugere, producere, content-leverandører og teknologipartnere verden over. Derved skabes værktøjer, som ikke blot opfylder brugernes krav, men også er med til at forme fremtidens audio.

Newsletter subscription