MKH serien

Opdag lydens sjæl

Digital optagelsesteknologi med høj opløsning giver kun mening, når mikrofonen er på samme niveau. De nyeste mikrofoner uden støj fra Sennheisers MKH serie er det helt sikkert. Uden at trække noget fra eller lægge noget til lyden er denne serie med sandhedselskende kondensatormikrofoner lavet til kravene i den førsteklasses professionelle studioproduktion indendørs og udendørs.

MKH 8060 – en film, dokumentar og ENG-specialist – er særligt designet til udendørs brug og MKH 8070 er udviklet til store sportsbegivenheder og radio. Dermed kan nu optage den overvældende atmosfære under en sportsbegivenhed og et kirkekors inspirerende koncert eller den triumferende lyd af et orkester i verdensklasse i ful Sennheiser MKH-kvalitet.

Vi giver klassisk klasse

Højteknologisk med en stærk fornemmelse for håndværk kommer med MKH-klassikerne og serierne MKH 800 og 8000. Overlegne mikrofoner uden støj, der giver en bred frekvensreaktion og et dynamisk område og funktion som f.eks. fem optagemønstre, der slås til og fra.

Go to MKH 800 Gå til MKH 800

Vi giver klassisk klasse

Lyden af handlingen

For en professionel gun-mikrofon er MKH 8060 overraskende lille og giver dig kvalitetslyden, der svarer til dine spændende billeder. Uanset om det er en spillefilm, en dokumentar eller ENG.

Go to MKH 8060

Lyden af handlingen

En god kammerat

Dens fremragende direktionalitet og linearitet uden for akserne gør MKH 8070 til dit ideelle teammedlem ved store udsendelses- og sportsbegivenheder. På grund af dens udtalte lobære opatagemønstre optager den pålideligt det magiske øjeblik selv på afstand.

Go to MKH 8070

En god kammerat

Optagemønstre for MKH serien

Disse billeder giver en forestilling af den rumlige følsomhedsfordeling for de forskellige mikrofontyper.

Omnidirektional

De omnidirektionale mønstre optager lyden ensartet fra alle retninger. Det er den ideelle karakteristik for at optage store lydkilder. Selv for teknikker med mikrofon tæt på findes der ikke ekstra brillans eller en nærhedseffekt. Hvis de akustiske omgivelser ikke er for reflekterende, giver dette direktionale mønster meget imponerende optagelser.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 8020 Go to MKH 800

Omnidirektional

Bred kardioid

Den brede kardioid er et mønser halvvejs mellem omnidirektional og kardioid. 10 dB undertrykkelse bagved medfører en moderat lydreduktion uden for akserne og en god efterklangsbalance ved større optagelsesafstande, især i rum med mindre end perfekt akustik. Lige som det omnidirektionale mønster er det brede kardioidmønster ideelt til store lydkilder. Det medfører mindre fremhævelse af bas end kardioidmønsteret, når den bruges til mikrofon tæt på.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8090

Bred kardioid

Kardioid

Det er det mest anvendte direktionale mønster, der er egnet til næsten alle anvendelser. Det reducerer fordelingen af efterklangsrummets akustik betydeligt. Det er nyttigt i rum med dårlig akustik, eller når forstyrrende lyde hovedsageligt rammer bagfra.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8040

Kardioid

Superkardioid

Den mere fine direktionalitet for superkardioidmønsteret giver højere undertrykkelse af lyd uden akserne fra siden end kardioidmønsteret. Det reducerer muligheden for akustisk feedback, for eksempel på scenen, hvor overvågningshøjttalerne placeres i nærheden af superkardioidens annulleringsvinkel (120°). På grund af dens høje laterale undertrykkelse (10 dB) foretrækkes superkardioid tit til optagelse eller fremhævelse af solister, hvor kravene til lateral akustisk adskillelse er højere. Nærhedseffekten er mere udtalt end for kardioidmønsteret.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8050 Go to MKH 50

Superkardioid

Figur-8/bidirektional

Med den komplette annullering af lyd er figur-8-mønsteret især velegnet til adskillelse og støtte af tilstødende lydkilder, f.eks. individuelle instrumenter eller grupper af instrumenter i et orkester. Forstyrrende primært ekko fra gulvet eller loftet og de associerede kamfiltereffekter kan også reduceres effektivt. På grund af det symmetriske design af den akustiske MKH transducer er figur-8-mønsteret unikt den mest neutrale karakteristik, der er tilgængelig. Men nærhedseffekten er endnu mere udtalt end med superkardioidmønsteret.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 30

Figur-8/bidirektional

Lobær

Endnu mere fin direktionalitetsmønstre kan opnås med det akustiske interferensprincip, som anvendes med “shotgun”-mikrofoner. Interferensmetoden fungerer godt for mellem- og høje frekvenser afhængigt af interferensrørets længde og dermed mikrofonens længde. Ved lave frekvenser reduceres interferenseffekten, og direktionaliteten videregives til superkardioidkarakteristikken. MKH serien tilbyder shotgun-mikrofoner med forskellige længder til alle optagelsesanvendelser.

Go to MKH 8060 Go to MKH 416 Go to MKH 8070

Lobær

Newsletter subscription